Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی شانزدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

16 فروردین  ۱309، وزارت فوائد عامه و تجارت منحل شد. به دنبال انحلال وزارت فوائد عامه دو وزارتخانه جدید به نام‌ های اقتصاد ملی و طرق و شوارع تشکیل شد.

16 فروردین 1322، الهیار صالح، وزیر دارایی به دلیل اختلاف با دکتر میلسپو ازکار کناره‌گیری کرد.

16 فروردین 1334، كابينه فضل ‌الله ‌زاهدي سقوط كرد. كابينه وي در كودتاي آمريكائي 28مرداد1332 تشكيل شده ‌بود.

16 فروردین 1344، ایران با کشورهای ژاپن و ایتالیا ارتباط مستقیم برقرار کرد.

16 فروردین 1346، یک هیات عالی ‌رتبه از شوروی به ریاست بایباکف، معاون نخست‌ وزیر آن کشور وارد تهران شد تا درخصوص مسائل مربوط به لوله ‌کشی گاز و انتقال آن به شوروی مذاکره کنند.

16 فروردین 1349، سیاست جدید صادراتی کشور اعلام و منتشر شد.

16 فررودین 1385، كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا، از اختصاص بودجه 75 ميليون دلاري آمريكا براي فعاليت عليه جمهوری اسلامی ايران دفاع كرد و تصريح كرد واشنگتن بايد به طور علني در مسائل داخلي ايران مداخله كند.

16 فروردین 1390، سه روز پس از آنکه وزیر اقتصاد از احتمال حذف سه صفر پول ملی خبر داد، رییس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد که برنامه برای حذف چهار صفر است نه سه صفر؛ به گفته محمود بهمنی، بررسی ‌های بانک مرکزی نشانگر نتایج مثبت حذف چهار صفر از پول ملی است و پیشنهاد اجرای این طرح طی ۶ ماه آینده به هیات دولت ارائه خواهد شد.

16 فروردین 1393، همزمان با پایان مذاکرات سه روزه کارشناسی میان ایران و ۱+۵ در وین که مقامات ایرانی آن را مثبت و مفید و ارزیابی کردند، یک مقام آمریکایی تاکید کرد که دو طرف در ماه آینده تهیه پیش ‌نویس توافق جامع را آغاز خواهند کرد. از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داد که شرکت بوئینگ، بزرگ ‌ترین کارخانه هواپیماسازی جهان موفق شده است مجوز فروش قطعات یدکی هواپیما به ایران را از وزارت دارایی آمریکا بگیرد. همزمان جنرال الکتریک، بزرگ ‌ترین موتورساز و قطعه ‌ساز هواپیما هم اجازه یافته برای تعمیر هواپیماهای ایران اقدام کند.

16 فروردین 1394، محمد سعیدنژاد رئیس سازمان بنادر و دریانوردی از آغاز مذاکرات با شرکت ‌های کشتیرانی اروپایی و خارجی برای ورود به بنادر ایران پس از لغو تحریم‌ها خبر داد.

16 فروردین 1396، طی خبری اعلام شد دو خط سریع السیر ریلی با مشارکت چینی ‌ها در ایران ساخته خواهد شد. این پروژه شامل قطار سریع ‌السیر تهران به اصفهان و تهران به مشهد است.

16 فروردین 1397، بر اساس آمار منتشر شده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ با افزایش ۱۳ رتبه ‌ای در میان ۱۳۷ کشور جهان به ۷۲ رسید.

16 فروردین 1398، رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که دولت عربستان سعودی هشدار داده است اگر طرح پیشنهادی برخی نمایندگان کنگره آمریکا برای اجازه "تعریف اوپک به عنوان کارتل" تصویب و اجرایی شود، معاملات نفتی خود را دیگر به دلار انجام نخواهد داد.

16 فروردین 1399، طی خبری اعلام شد صدور و انتقال چک در وجه حامل از ۲۱ آذر سال‌ 99 براساس قانون جدید چک ممنوع می‌شود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی اولین خط هایپرلوپ جهان در اسپانیا

اسپانیا از آغاز ساخت‌وسازها برای ایجاد نخستین مسیر هایپرلوپ در شهر ساراگوسای خود خبر داد که این شهر را در کمتر از ۳۰ دقیقه به مادرید در فاصله ۳۰۰ کیلومتری آن متصل می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ایلان ماسک، سرمایه‌دار شناخته‌شده جهانی، در سال ۲۰۱۳ یک گام به جلو در تلاش برای ایجاد عصر جدیدی در صنعت جابه‌جایی برداشت. وی که در ایالات‌متحده با توسعه تسلا به این هدف خود رسیده بود، به معرفی هایپرلوپ (Hyperloop) پرداخت که در واقع بلندپروازانه‌ترین پروژه آینده‌نگر و بزرگ محسوب می‌شود. این پروژه امروز فراتر از مرزهای آمریکا، در اسپانیا در حال پیاده‌سازی است.

هایپرلوپ چیست؟

هایپرلوپ یک غلاف تمام الکتریکی است که با سرعت‌های ۶۲۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت در یک لوله خلاء حرکت می‌کند و در نتیجه از سد صوتی فراتر می‌رود. کپسول‌های هایپرلوپ که مسافران را جابه‌جا خواهند کرد معلق می‌شوند و فشار هوای داخل لوله‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند تا با حرکت کپسول‌ها به سمت جلو، اصطکاک کاهش داشته باشد.

شناور مغناطیسی و حرکت الکتریکی خطی، ضریب مصرف انرژی پایینی با سرعت‌های بسیار بالا دارند. ترکیب این فناوری‌های پیشرفته برای هایپرلوپ کافی است تا شهرهایی در فاصله کمتر از ۱۰ مایل از هم را طی ۳۰ دقیقه به‌هم متصل کند. این فناوری آینده‌ای را رقم می‌زند که در آن قطارهای فوق سریع با سرعتی بسیار فراتر از هواپیماها و سایر شیوه‌های حمل‌ونقل موجود حرکت کنند و در کنار سریع بودن، مقرون‌به‌صرفه و دوستدار محیط زیست باشند.

اسپانیا، اولین میزبان هایپرلوپ‌ها

شهر ساراگوسا در شمال شرقی اسپانیا، محل تجاری اختراع و آزمایش هایپرلوپ‌ها در این کشور است که در اکتبر ۲۰۲۲ تصمیم گرفت در بهار ۲۰۲۴ ساخت مسیرهای راه‌آهن سریع‌السیر را آغاز کند. این اطلاعیه پس از بیش از سه سال برنامه‌ریزی‌های استراتژیک و تلاش‌های آماده‌سازی در اسپانیا اعلام شد. سیستم مورد نظر برای توسعه در این کشور نیز توسط شرکت پشتیبان این فناوری حمایت می‌شود که در سال ۲۰۱۴ در آن تأسیس شد. این پروژه که به‌طور تقریبی ۶ سال در حال پیشرفت بود، در حال حاضر در مرحله توسعه پیشرفته قرار دارد، با این حال ساراگوسا اولین شهری در اسپانیا است که مجوز ساخت یک مسیر هایپرلوپ را دریافت کرده است و این امر یک دستاورد بزرگ محسوب می‌شود، زیرا در حالی که سفر با هایپرلوپ برای مسافران هیچ کجای دنیا فعال نیست، این شهر در آستانه آغاز میزبانی از این فناوری است.

خط هایپرلوپ ساراگوسا یکی از اولین‌ها در نوع خود در جهان محسوب می‌شود. مقامات اسپانیایی مراحل عملکردی و جدول زمانی هایپرلوپ را در سه تا چهار سال آینده پیش‌بینی کرده‌اند که گواهی روشن از اهمیت نوآوری در صنعت حمل‌ونقل در آینده است.

ساخت مسیرهای هایپرلوپ بین ساراگوسا و سایر شهرهای مهم اسپانیا آغاز شده است که در نتیجه زمان سفر در مسافت‌های طولانی را در این کشور کم می‌کند. به این ترتیب ساراگوسا میزبان اولین سیستم حمل‌ونقل ملی سریع و مقاوم اسپانیا خواهد بود.

سیستم هایپرلوپ این شهر شامل یک لوله مرتفع حاوی کپسول‌هایی است که می‌توانند با سرعت‌هایی تا حدود ۱۲۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کنند. کپسول‌ها توسط اجزای مغناطیسی به‌گونه‌ای معلق می‌شوند که بر اصطکاک غلبه می‌کنند.

هایپرلوپ اسپانیا یک نقطه عطف تاریخی در تردد پایدار خواهد بود و یک پروژه آینده‌نگر الهام گرفته از پروژه‌ای است که ایلان ماسک چندین سال پیش قصد توسعه آن را داشت. این پروژه در واقع یک نسخه بهبود یافته از ایده ماسک است که به‌منظور گسترش استقلال قطارها، بهینه‌سازی مفهوم اتاق‌های خلاء و ایجاد امنیت بیشتر به این وسیله حمل‌ونقل گسترش پیدا کرده است.

کد خبر 751979

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه‌های هفته فرهنگی فریدن با شعار فریدن؛ مهد غیرت، تجلی نجابت
  • تشکیل کارگروه ویژه در حوزه رمزارزها/ امین کلاهدوزان: باید از فضای دستورالعملی خارج شویم
  • زمان قطعی آغاز رسمی مجلس دوازدهم اعلام شد
  • راه‌اندازی اولین خط هایپرلوپ جهان در اسپانیا
  • شاه‌بیت مأموریت‌های پلیس/ ممنوعیت‌های جدید یک حوزه جنجالی/ اولین انتصاب در سازمان تازه تأسیس
  • اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود
  • اتفاقی که فقط در ایران نگرانی دارد؛ دلواپسان به دنبال وضع دوباره ممنوعیت؟
  • ممنوعیت ارائه خدمات به دارندگان مجوزهای کاغذی در استان مرکزی
  • آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است